2015 "Secka rôra"

Revyn en lokal succé från start


"Secka rôra" den 29:e Grästorpsrevyn, en succé redan innan start.

 

Medverkande: Gudrun Alfredsson, Lennart Edvardsson, Annica Johansson, Håkan Enström, Maria Högberg, Nils Edvardsson, Marie Gunnarsson, Niklas Krantz och Pontus Waltersson.

Programmix: Nils Edvardsson.

Koregrafi: Marie Gunnarsson.

Dekor och kuliss: Stig Green.

Musik: Johan Silverhjelm, kapellmästare, sång och piano, Peter Skarpvold, bas, Fredrik Bogren, trummor, Kennet Holmström, gitarr, saxofon och klarinett.

Gruppens sömnad; Annica Johansson, Gunvor Eriksson.

Ljud och ljus: Christian Dahlqvist, Magnus Wennerholm, Mobile music


Ju fler kockar desto bättre soppa är Grästorpsrevyns motto. Och det i kombination med ett nytt biljettbokningssystem gjorde årets föreställning Secka rôra till en framgång redan före lördagens premiär. Biljetterna till de nio planerade föreställningarna sålde snabbt slut, liksom den extraföreställning som lagts in, totalt handlar det om 2 000 sålda biljetter.


Till premiären kom 200 besökare till konserthuset, bland andra Torbjörn och Ingrid Waltersson från Grästorp.

– Vi har en pojk som är med och dessutom är det ju tradition, säger Torbjörn Waltersson.

Han liksom resten av publiken välkomnades med en grundkurs i konsten att göra en revy.


– Att göra en revy är lite som att laga mat, en behöver en massa ingredienser, lite tid och kärlek, sa en berättarröst.

En med stor revykärlek är Gudrun Alfredsson och tillika gängets veteran. Hon har varit med alla 29 år och det kändes som om hon hade vissa likheter med kvinnan hon gestaltade i sketchen Stålkvinnan. Men utöver att locka till skratt fick hon också publiken att tänka till när hon tolkade Galenskaparna och After shaves Hopp.


Den två akter långa revyn blandade eget material med tolkningar av andras revyers sketcher. På det sättet tog Secka rôra upp både lokala händelser som kommunens Hollandsresa och rysk storpolitik.

Den gränsöverskridande mixen i kombination med skickliga musiker, synnerligen välgjorda dekorer och kostymer fick revyn att underhålla både öron och ögon.
Sandra Hultman


sandra.hultman@nlt.se

Tryck på bilderna

Tryck på bilderna